U bevindt zich hier: Home » Projecten / Fotoalbum / Impressies » Tuin Bestrating » Natuursteen stenen

Sierbestrating Natuursteen tegels leggen,

Natuursteen in diverse afmetingen en kleuren. hoe leg ik natuursteen buiten.

 

 

Het leggen van natuursteen,

Bij het leggen van natuursteen is de juiste ondergrond zeer belangrijk.

Wij, hoveniersbedrijf van Spelde,  leggen natuursteenvloeren in Brabant op een draagkrachtige ondergrond <zandgrond kleigrond>  altijd op een curnet van gebroken puin en fijn split 2/6.

Wij leggen het hier uit.

Curnet < waar de bestrating komt te liggen>

Uitgraven curnet  tot 20 cm diep.  afvoeren zwarte grond of oud aanwezig zandbed.

Opvullen curnet met gebroken puin circa 10/15 cm diepte, dit goed aantrillen en onder afschot leggen.

Afschot

Wij hanteren de volgende richt lijn betreffende het afschot in de tuin. Wij laten het water altijd van het huis weglopen naar het laagste punt in de tuin. Wij geven het terras een afschot van circa 1/2 cm de m1.  Het afschot wordt ook vaak bepaald bij de achterdeur te beginnen en dan het water via de poort weg te laten lopen. Ligt de poort <gemeente buurman> hoger dan de achterdeur,dan maken wij hier een watergoot om het regenwater weg te laten lopen.

Echter is elke tuin anders en wordt het afschot vaak in overleg met de klant bepaald.  

Het leggen van de natuursteen tegels.

Nu het gebroken puin is aangetrild en het afschot is bepaald.

Span je twee lijnen of meer in de tuin met de afmeting van de tegels. Let er wel bij op dat er een voeg van minimaal 3 mm aanwezig is!

Nu de lijnen op maat staan, kan er met het leggen van de natuursteentegels gestart worden.  Onder de natuursteen stoppen wij altijd fijn split 2/6mm. Het voordeel van het split is dat het geen water vast houdt en goed draineert. Zo heb je geen last van optrekkend vocht van de bodem, en drogen de tegels beter op, en worden de natuursteentegels minder snel groen.

                                                    

Het split vermengen wij met de cementmolen. In de cementmolen stoppen wij kalkvrije cement en een klein beetje water.

Nu het mengsel klaar is kan er op het gebroken puin gestort worden. Klop nu voorzichting de tegels in de split en stop onder de tegels speciale buitenlijm zodat de tegels verlijmd worden met het split er onder. zaag de passtukken met een diamantzaag op maat.

Na het leggen 2 dagen niet over de tegels lopen.  Als de twee dagen voorbij zijn kun je beginnen met het afvoegen van de natuursteentegels. Wij voegen natuursteentegels altijd in met proxizand.  Zie voor voorbeelden onze website of voor vragen kunt u hier klikken

 

Met vriendelijke groet antoon van spelde 0650483765

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's

80x80x3 Natuursteentegels Gezoet en gebrand Turksmarmer Natuursteen graniet gebrand geborsteld tegelafmeting 40x80x3. Natuursteen tegels Naturel black breukruw tegelafmeting 40x60x3 Natuursteen tegels Naturel black  tegelafmeting 80x80x3 Natuursteen tegels Pandang dark graniet banen verband 45x60 45x40 45x30 Natuursteentegels Graniet  grijs afmeting 30x60x3 Natuursteen tegels graniet grijs  afmeting tegel 40x60 Natuursteen tegels Flagstones diverse afmetingen de tegels worden gelegd in mozaik verband Natuursteen tegels desserd black gezoet tegel afmeting 40x40x3 Natuursteen graniet grijs tuintegels afmetingen 80x80x3 Turks marmer gezoet afmeting tuin tegels 80x80x3 Turksmarmer gezoet. de tegels liggen in een kleine voortuin in dongen houtsnip Pandag dark grijs graniet banenverband,  de stenen liggen in een voortuin in berkel enschot natuusteen pandag dark grijs hoe ziet natuursteen er uit als het nat wordt Natuusteen tegels  naturel black ook kun je van natuursteen bloembakken maken
Project
Natuursteen tuin tegels
Deel deze pagina:
Ontwerp: fam Vinks complete tuin aanleggen in Geldrop
occasion
Bekijk dit ontwerp
Overzicht ontwerpen
Beoordelingen van een klant:

Hallo Antoon, Ik ben uitermate tevreden en heb met bewondering gekeken hoe je het deed. Het ga je goed verder. Met vriendelijke groet, Piet

Bekijk project

Bekijk alle recencies

Bel mij terug aub

Tel: