U bevindt zich hier: Home » Keramische tegels » Wat is een Keramische buitentegel

Wat is een Keramische buitentegel

Wat is een keramische tegel? 

Een keramische tegel is een uit klei gebakken bouwproduct. Het wordt zowel binnen toegepast, tegen wanden of op vloeren van gebouwen, als buiten aan gevels en op de grond.  Al naar gelang de toepassing wordt gesproken over een wandtegel of een vloertegel. Keramische tegels zijn er verglaasd of onverglaasd, compact, dicht of poreus, geperst en verkrijgbaar in verschillende diktes. en Afmetingen afmetingen zijn 80x80 60x60 40x60 120x30 80x40 wildverband etc etc.

  Keramische buitentegel Sundeck Mirage 60x60 en 120x30

-  De grondstof. Iedere keramische tegel is gemaakt van zuivere minerale grondstoffen zoals klei en zand afkomstig van droge afzettingen. Deze grondstoffen worden gewonnen in groeves. Dat gebeurt op een verantwoorde manier waarbij de natuurwaarden na winning in overeenstemming met de wensen van de fabrikant wordt gebracht. Voor de productie van keramische tegels is verhoudingsgewijs een beperkte hoeveelheid klei nodig zodat aanwezige kleivoorraden nauwelijks worden aangesproken.

-  De productie. Na winning gaat de klei naar moderne productie-installaties voor verdere bewerking. Na een proces van vormen, drogen, bakken, nabewerking en keuren verlaat het eindproduct de fabriek als keramische wand- of vloertegel. Door het bakken onder hoge temperaturen van 1000 tot 1250 °C worden de tegels keihard en krijgen ze hun mooie warme uitstraling.

  Invoegen van keramische buitentegel Summie stones

-  Algemeen. De keramische tegels worden gevormd volgens de perstechniek. Hierbij wordt relatief droge klei als poeder machinaal in een vorm geperst die daarna in een drogerij uithardt en wordt afgebakken. Het zgn. biscuit wordt na een eventuele toevoeging van glazuur wederom afgebakken waarna het al dan niet nog een nabewerking ondergaat.

Met de nieuwste technieken is het nu mogelijk om een keramische tegel voor buiten te produceren voor een zeer betaalbare prijs. Een keramische tegel voor buiten is een terrastegel met de uitstraling van natuursteen maar met uitzonderlijke eigenschappen. Algemene toepassingen: terrassen, zwembaden en dakterrassen. traptredes, zwembadranden

  De juiste ondergrond voor keramische tegels 

De grootste voordelen van keramische tegels zijn:   

 • maatvast
 • kleurvast
 • krasbestendig
 • onderhoudsvriendelijk
 • vorstbestendig
 • zoutbestendig                                  
 • UV-bestendig                                   
 • antislip oppervlak
 • licht van gewicht dus makkelijk verwerkbaar. kies wel de juiste ondergrond laat u hier in goed adviseren
 • geen kalkuitbloei zoals bij betonprodukten
 • geschikt voor dakterras door plaatsing op verstelbare tegeldragers
 • verkrijgbaar in vele kleuren. tevens ook natuursteen look zoals summie stones, hout look zoals mirage sundeck

Wilt u nog meer advies of een offerte op maat voor het leggen van Keramische buitentegels

contact 0650483765 info@avanspeldehoveniers.nl

Foto's

Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen Keramiektegels leggen
Deel deze pagina:
Ontwerp: fam Vinks complete tuin aanleggen in Geldrop
occasion
Bekijk dit ontwerp
Overzicht ontwerpen
Beoordelingen van een klant:

Via Marktplaats in contact gekomen met Antoon. Alles snel via de mail geregeld, incl. de afspraak. Mannen waren keurig op afgesproken tijd aanwezig en hebben snel en zeer netjes de tuin betegeld. We zijn zeer tevreden. Het moest op korte termijn gebeuren en Antoon was de enige die hieraan kon voldoen.

Bekijk project

Bekijk alle recencies

Bel mij terug aub

Tel: